Bilete Domnul Presedinte - 19 apr, ora 19:00 - Sala Gloria

Domnul Presedinte

Sala Gloria , București

vineri, 19 aprilie, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Anul acesta sunt alegeri prezidențiale în România, dar în noua piesă a autorilor celebrelor hit-uri Wondertheatre, "Prenumele și Cina de Adio", alegerile au avut deja loc. Președintele proaspăt ales al țării (Lucian Iftime) urmează să rostească în câteva ore discursul de inaugurare în fața cetățenilor.

Însă domnul Președinte are o problemă delicată. Îi mănâncă nasul. Și nu oricum, ci strașnic. Ciudat este că acest inconvenient se întâmplă doar atunci când repetă discursul. Firește, ideea că acest lucru să se întâmple chiar în timpul discursului oficial, mai ales când toată țara, milioane de oameni îl vor urmări la televizor în direct, ar însemna o catastrofă politică. Disperat, domnul Președinte acceptă să fie consultat de un mare doctor psihiatru (Răzvan Vasilescu), pentru a scăpa de această problemă jenantă.

Ceea ce urmează este o ședință de terapie memorabilă în care psihiatrul disecă meticulos până la cel mai mic detaliu personalitatea și caracterul noului președinte, pentru a identifica cauza problemei și a-l vindeca de acest simptom teribil care l-ar face de râs în fața cetățenilor încă din primele minute de mandat. Psihiatrul se dovedește a fi în realitate cel mai bun consultant politic de care noul ales are nevoie.

“Președintele” e o comedie savuroasă care explorează culisele politice , o radiografie amuzantă și totodată serioasă a ambițiilor, sacrificiilor și compromisurilor pe care le implică accesul la putere și la cea mai înaltă poziție rol în stat. Morala piesei este că și cel mai sincer candidat, cel mai promițător și onest lider ajunge inevitabil să își înșele alegătorii și să le vândă iluzii, odată instalat în fotoliul de președinte.

O satiră politică explozivă, o critică acidă la adresa corupției și demagogiei, cu care publicul românesc va rezona cu siguranță în acest an electoral furtunos.