Bilete O zi din viața unui politician fericit - 3 mai, ora 20:00 - Teatrul Nou

O zi din viața unui politician fericit

Teatrul Nou, București

vineri, 3 mai, ora 20:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

„Aşa cum corupţia nu poate fi combătută complet din nicio ţară, nici câinii fără stăpân nu pot dispărea de tot, la zero!”
(Horia Tiseanu, primar 1996-2004 municipiu Câmpina)

Astfel de clișee se pot ține lanț, dar dacă am putea intra cu adevărat în culisele politicii, am descoperi doar niște oameni asemenea nouă, fără ideologii bine definite, cu culori politice schimbătoare, poate necinstiți, poate măcinați de regrete, dar toți cu o singură dorință: să fie fericiți.

La lumina lumânării trei politicieni, Marc, Timotei și Petru se întâlnesc pentru o discuție aparent informală și relaxată: prima afacere a celui mai tânăr dintre ei. Pe parcursul acestei inițieri în tainele corupției, Petru primește pilde despre bani aruncați pe geam mulțimilor de sclavi, ziși și alegători, despre jurnaliști care pun întrebări tendențioase, și despre rețele de încălzire termică pe bază de vin. Sub efectul alcoolului tensiunea crește, apar suspiciuni și remușcări, iar prin ironie și umor cei trei se angajează într-un dans al puterii și a influenței.

 

Dacă cei aleși sunt reprezentanții noștri, iar noi i-am ales pentru că sunt oglinda noastră (în calitate de alegători), putem fi siguri că ceea ce simțim când spunem „politician” nu reprezintă ceea ce simțim față de noi înșine?

 

Tu ce ai face pentru țara ta pentru a o schimba? Dacă ai întâlni un politician corupt l-ai confrunta? I-ai spune tot ce crezi despre el? Ai apăra principiile pentru care atâția oameni au ieșit în stradă și au jurat să lupte? Sau i-ai strânge mâna în speranța că vei avea unele beneficii personale?

 

Dramă / Comedie, 75 minute, fără pauză

Interzis persoanelor sub 18 ani!

 

Text: Andrei Adam

Regia: Radu Catană

Distribuția: Cristian Constantinescu / Cristian Ioniță, Crina Zvobodă / Ioana Emilia Luculescu, Robert Poiană / Massimiliano Nugnes, Val Ilisie / Șerban Melnic

 

Info:

Accesul la eveniment se va face începând cu ora 19:00. Spectacolul va începe la ora 20:00.

Vă rugăm să vă prezentați cu cel puțin 15 minute înainte de începerea spectacolului. După începerea evenimentului biletele nevalidate sunt anulate automat.

 

Din respect pentru actori și spectatori, vă rugăm ca, în timpul spectacolului, să țineți telefoanele închise, pe modul Avion sau  Silențios și să păstrați liniștea.

 

Locul de desfășurare: Teatrul Nou
Adresa: Strada Matei Voievod 88 (lângă UNATC), Sector 2, București 021456