Bilete Visul American cu Tudor Chirilă - 18 dec '21, ora 19:00 - Teatrul de Comedie - Sala Radu Beligan

Visul American cu Tudor Chirilă

Teatrul de Comedie - Sala Radu Beligan, Bucuresti

sâmbătă, 18 decembrie '21, ora 19:00

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

VISUL AMERICAN LA TEATRUL DE COMEDIE
TUDOR CHIRILĂ REVINE PE SCENĂ DUPĂ DOI ANI
ÎNTR-UN SPECTACOL MARCA IARINA DEMIAN

Teatrul de Comedie în parteneriat cu Fundația Culturală artEST anunță premiera națională a spectacolului VISUL AMERICAN (Drinking in America) de Eric Bogosian, un spectacol de Iarina Demian, cu Tudor Chirilă, o echipă de mult consacrată. Primele spectacole vor avea loc în datele de 2, 3, 4, 5, 9, 14, 15 și 18 decembrie, la Sala Radu Beligan. 

Spectacolul reprezintă montarea celebrelor monologuri ale lui Eric Bogosian, care compun one man show-ul Drinking in America și care a avut premiera off Broadway, la American Place Theater, în 1986.

Ce este visul american? 

America a fost și mai este pentru mulți dintre noi un vis. America țara tuturor posibilităților ne-a atras însă cu nenumărate ispite, dintre care multe s-au dovedit clișee. Universul prezentat de Eric Bogosian este foarte puternic, chiar tulburător. Spectatorii vor avea mari surprize fiindcă universul pe care l-au construit Iarina Demian și Tudor Chirilă  te uimește, te face să zâmbești, să râzi în hohote, să plângi și să te întrebi cât de mult ai fi vrut să fii parte din visul american? Dar ce este până la urmă visul american? Adevărata libertate, permis de port armă și lipsă de prejudecăți? Sau viața cea de toate zilele în care visul se îneacă în aburi de alcool și droguri și devine o realitate crudă ... un vis din care te trezești de multe ori prea târziu.

Spectacolul construit de Iarina Demian te obligă să te dezbraci de prejudecăți și să privești America așa cum este ea și nu cum ai visat-o. Un ecran multimedia de 25 de metri pătrați acompaniază parcursul celor 9 personaje întruchipate de Tudor Chirilă, printr-un video design conceput de Dilmana Yordanova. Scenografia este semnată de Irina Moscu, iar lighting design-ul îi aparține lui Daniel Klinger. 

Iarina Demian despre spectacol: Monoloagele lui Eric Bogosian, deja celebre în toată lumea, sunt desigur pentru orice actor un vârf de lance, o piatră de încercare. Am adunat parte din ele sub o umbrelă și le-am intitulat „Visul American”! (...) „VISUL AMERICAN” a devenit călătoria fascinantă a unui nebun, care vrea să mângâie cerul cu podul palmei. Am încercat să risipesc incertitudinile și să țin pasul FRUMOASEI LUI NEBUNII, în speranța că voi reuși.

Tudor Chirilă despre spectacol: Mi-ar prinde bine să reușesc să exprim în cuvinte cât de bine m-am simțit lucrând la spectacolul ăsta la care visez de mult timp. Ce echipă bună am făcut cu Iarina Demian, ce loc liniștit și creativ a devenit Teatrul de Comedie în ultimele două luni și cât de mult am învățat de la cele nouă personaje la care am lucrat. Și cum am ajuns să le iubesc. N-aș fi crezut că un text scris în 1986 poate să fie atât de actual, de parcă ar fi fost scris în 2021, la fel cum nu-mi imaginam că visul american devine visul românesc, o himeră care continuă să lase urme în noi toți. Veniți la teatru, rămâne una din cele mai frumoase forme de a ne oglindi cu bunele și relele noastre. It's gonna be real fun! Nu vreau să rămână nespus: îți mulțumesc Iarina, pentru răbdarea, tenacitatea și hotărârea cu care m-ai condus în acest rol. Let the show begin:)

Biletele se pot achiziționa online de pe platforma www.iabilet.ro 

Accesul la spectacol este permis persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.

Ne asigurăm spectatorii că respectăm toate măsurile de prevenire a răspândirii infectării cu noul coronavirus! Accesul publicului la reprezentațiile programate se va face în limita a 30% din capacitatea sălii și doar în baza prezentării certificatului verde.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.